2011. április 30., szombat

Shakespeare, William: A makrancos hölgy - Jelenlegi ára: 1 330 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A makrancos hölgyA könyv listaára: 1624 Ft. Leírás:
Shakespeare ismert vígjátéka meglehetősen régen jelent meg külön kötetben. A Lévay József-fordítás eredetileg még a tizenkilencedik század végén készült, ezért a mű nyelvezete is régiesebbnek tűnik. A dráma legutóbb Nádasdy Ádám fordításában volt olvasható, a Magvető Kiadó gondozásában megjelent Drámák, 1. kötet című gyűjteményes kiadványban (200709329) - legutóbbi önálló kötetben megjelent kiadása pedig 1982-ben látott napvilágot, Jékely Zoltán fordításában (Budapest, Európa Könyvkiadó, 1982). Az öt felvonásos dráma Shakespeare sokszor provokatív, és ezzel együtt elgondolkodtató vígjátéka. Számos feldolgozása született már színpadon és filmen egyaránt, mivel kiváló lehetőséget ad mind a színészeknek, mind a rendezőknek, hogy a nő és a férfi természetének szélsőségeit ütköztesse egymással, és komédiába rejtve újra és újra feltegye az örök kérdést: kibékíthető-e a két véglet, és ha igen, mi az ára, hogy helyreálljon a harmónia nő és férfi megbomlott egyensúlyában. A darab mind a mai napig vitatottnak számít - elsősorban keretjátékának érthetetlensége, valamint méltatlannak nevezhető mondanivalója: az asszonyszelídítés, az asszonyidomítás durva bemutatása és megdicsőítése - miatt. A történet főhőse Kata, egy gazdag kereskedő lánya, akit muszáj megszelídíteni, s ez a szerep Petruchióra hárul, hogy húga, a jámbor Bianca is férjhez mehessen. A darab középpontjában Kata és Petruchio küzdelme, a szelídítés (gyakran kínzás) áll, melynek eredményeképpen Kata végül behódol vőlegényének. A rövid bevezetéssel ellátott kötet beszerzése általános gyűjtőkörű könyvtárak számára ajánlott. ISBN: 978-963-299-398-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 330 Ft

Az aukció vége: 2011-05-02 21:29
. Shakespeare, William: A makrancos hölgy - Jelenlegi ára: 1 330 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése