2011. július 29., péntek

Davies, Norman: Lengyelország története - Jelenlegi ára: 5 330 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Lengyelország történeteA könyv listaára: 6500 Ft. Leírás:
A brit történész 1979-ben jelentette meg nagyszabású, Lengyelországról szóló művét hazájában, mely nagy sikert aratott (a jelen magyar fordítás a 2005-ös, bővített változat alapján készült). Nem csupán azért, mert az első olyan angol nyelvű munka volt, mely Lengyelország történetét a kezdetektől a 20. század végéig bemutatta, hanem mert Davies krakkói egyetemi tanulmányai, illetve a lengyel nyelv beható ismerete miatt jól értette, és jól meg tudta értetni honfitársaival a lengyel nép történelmét (a könyv szamizdat kiadása egyébként a kommunista Lengyelországban is sikeresnek bizonyult). Művét négy részre osztotta: az elsőben a lengyel történetírás, a történeti földrajz és az 1572-ig regnáló (Piast, Anjou, Jagello) dinasztiák kora kerül ismertetésre. A Lengyel-Litván Köztársaság élete és halála, 1569-1795 című második részben egykori északi szomszédunk mint a kereszténység védőbástyája, a nemesi mennyország kerül bemutatásra, de olvashatunk a lengyel gabonakereskedelemről, majd a kontinens legnagyobb területű államának lassú hanyatlásáról is, mely a 18. század végén három alkalommal végrehajtott felosztásához vezetett. A harmadik részben az orosz, porosz és osztrák impérium alá került lengyel területek története elevenedik meg, de külön fejezetekben olvashatunk e csaknem másfél évszázad társadalmi, kulturális és gazdasági vonatkozásairól is. A Lengyel Köztársaság 1918 és 1939 közötti históriája, illetve a II. világháború évei szintén ebben a részben kaptak helyet. Az utolsó rész Lengyelország kommunista évtizedeiről, a Szolidaritásról, illetve a rendszerváltást követő tíz esztendő eseményeiről szól. A kötetet számos fekete-fehér térkép (apró pontatlanságok sajnos előfordulnak bennük), ábra és grafikon illusztrálja, emellett források, dokumentumok szövegei, irodalmi idézetek, levelek színesítik az amúgy is olvasmányos fejezeteket. A kiadványt jegyzetek, irodalomjegyzék, kronológia, rövidítésjegyzék és névmutató zárja. ISBN: 963-389-873-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 5 330 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 04:26
. Davies, Norman: Lengyelország története - Jelenlegi ára: 5 330 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése